Главная » 2016 » Листопад » 10 » До мови доторкнемось серцем.
14:41
До мови доторкнемось серцем.

9 листопада в Україні відмічають одне з наймолодших державних свят – День української мови та писемності. Свято запроваджене у 1997 році за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта». 6 листопада цього ж року Президент України підписав наказ про відзначення щорічно Дня української мови та писемності 9 листопада, а саме в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. 
В цей день усі бажаючі мають змогу перевірити своє знання української мови за допомоги всеукраїнського диктанта. Мова є засобом спілкування між людьми, передання власного досвіду іншим і збагачення досвітом інших. Передаючись з уст в уста, закріплюючись у текстах, вона невтомно долає віки, єднає покоління, збирає й зберігає духовне єство народу. Мова невмируща, бо в ній безсмертя народу, вона твориться народом, живе в ньому із ним. 
«До мови доторкнемось серцем» під такою назвою 10 листопада в лекційній залі музею відбувся захід присвячений до Дня української мови та писемності. З цікавістю учні 5-Г класу ТНВК «Школа – гімназія» (вчитель Топал Олена Вікторівна) ознайомилися з історією виникнення писемності, переглянули коротеньке відео з цікавими фактами про українську мову, мультик на юмореску Павла Глазового «Кухлик». Протягом заходу хлопці та дівчатка приймали участь у конкурсах на найкраще читання скоромовок, відгадували прислів’я та загадки, поринали у красу і багатство рідної мови, адже мова наша наймелодійніша та щира, як і душа нашого народу. 
Зараз не тільки наша мова, а й батьківщина переживає тяжкі часи. Нам приходиться доводити усьому світу своє право бути вільними, право самим вирішувати свою долю. Та попри все ми віримо що обов’язково побудуємо нову європейську Україну, заживемо вільно та щасливо, бо інакше і бути не може.

Просмотров: 660 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: