Главная » 2017 » Січень » 24 » І обнялися береги одного, вічного народу
08:53
І обнялися береги одного, вічного народу

«Народ живий, допоки жива його історична пам’ять. Кінчається пам’ять – кінчається нація, починається щось інше» 
Багатовікова історія українського народу, народу-великомученика, на долі якого було досить лиха. Багато століть Україну грабували, нищили, розділяли, прирікаючи на голод, біди та смерть . Протягом багатьох років Україна стогнала під владою чужоземців, але не корилася, намагалася здобути волю. І в теперішні дні, коли йде війна на Сході України, наш народ піднявся, щоб захистити свою єдність і незалежність. 
У теперішній час, час повернення народові його історичної пам’яті, особливу роль повинно відігравати об’єктивне висвітлення історичних подій, що пов’язані із формуванням і становленням української держави. Одна з таких подій - «Акт злуки». В 1917 році, після повалення царської влади, український народ, який довгий час був під гнітом російського царизму, утворив Українську Народну Республіку. Після перемоги буржуазно-демократичної революції в Австро-Угорщині, а також у результаті збройного повстання 1 листопада 1918 року у Львові та інших містах цього краю постала Західноукраїнська Народна Республіка. Утворений уряд ЗУНР у своїй зовнішній політиці на перше місце поставив питання державного об’єднання з Наддніпрянською Україною. 
22 січня 1919 року сталася важлива подія в житті нашого народу – Акт Злуки двох Українських республік. Вперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави, об’єднався наш український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культуру, політично та економічно сильну державу. 
З подіями, які відбувалися на початку 20 століття в історії України, в районному історико – краєзнавчому музеї під час історичного уроку ознайомилися учні 9 класу ТНВК «Школа – гімназія» , вчитель А.І.Янєва . 
До уваги учнів було зачитано історичну довідку, переглянуто відео «Акт Злуки 1919 року», «Цікаві факти про Україну». А так як у цьому році виповнюється 25 років з дня затвердження Державному Гімну та Гербу, було надано цікаву інформацію про державні символи. 
Незалежність України дає можливість кожному з нас стати господарем своєї землі, а для того, щоб ним стати, потрібно, найперше, любити землю, віддавати їй розум, серце, душу, захищати її від ворогів. Що більше буде зроблено для розбудови чесної, демократичної, вільної держави сьогодні, то краще житимемо завтра, і будемо гідними називати себе українцями.

Просмотров: 617 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: