Главная » 2016 » Грудень » 29 » Люди свободи
11:24
Люди свободи

До 25-ї річниці незалежності Український інститут національної пам'яті спільно з каналом UA:Перший запустили проект "Люди Свободи". Це виставка та короткі відеоролики, що розповідають про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. 
Матеріали для проекту зібрав Український інститут національної пам'яті. Життя та вчинки його героїв наблизили падіння тоталітарних режимів та відновлення Україною незалежності. 
Виставка побудована здебільшого на ілюстративному матеріалі. Завдання тексту – зацікавити людей цими особистостями. Найважливіше у виставці – фотографії, а найбільш промовистим елементом є очі. Очі тих людей, яких називають людьми свободи. Тих, які не зламалися, які боролися, які стали символом придушення свободи в світовій історії. Героїв виставки 26. 
Ці люди дуже різні — поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Їх опір теж був різноманітним — хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось — із пензлем. Кожного з них жорстоко ламали фізичними чи моральними тортурами. Жоден із них не мав можливості реалізувати свій потенціал на повну потужність, але вони зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі. 
Завдяки таким Людям, свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізувати свій потенціал. 
Наприкінці грудня виставка «Люди Свободи» представлена в районному історико – краєзнавчому музеї. На відкриті виставки були присутні представники місцевої влади та мешканці міста. Працівник музею Інна Найдьонова – Кіріяк провела невеликий екскурс по виставці та ознайомила з героями виставки. Після чого присутні самостійно оглянули представлені фотоматеріали. З заключним словом перед присутніми виступила в.о. голови райдержадміністрації А.Д. Некраш, в якому вона висловила свою думку про те, що українці свободолюбива нація і ми повинні гордо нести звання «українець». 
Адже гарантами незалежності можуть бути тільки ті люди, які є носіями свободи.

Просмотров: 609 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: