Главная » 2017 » Лютий » 9 » Виставка "Уних своя війна, в афганців"
10:09
Виставка "Уних своя війна, в афганців"

Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива й гірка. Роки, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям. 
Афганська війна… Брудна, неоголошена.… А хіба війни можуть бути чистими? Кожна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі… У війни свій рахунок, своя безжалісна арифметика… 
15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав таких як Афганістан, Куба, Лаос, Сирія, Чехословаччина, Югославія, Сомалі,Ангола, Алжир,Єгипет, Ефіопія та інш. При сучасній Україні - Чечня, Грузія. Але особлива увага приділяється воїнам – афганцям. В період з 1979 по 1989 роки з Татарбунарського району до Афганістану було відправлено 167 чоловік. Загинуло 5 хлопців і один помер вдома від важких поранень. 
З більш детальнішою інформацією можна познайомитися в музеї, переглядаючи тематичну виставку «Короткий шлях довжиною у 10 років» присвячену тим подіям. До уваги присутніх представлені фото, статті, матеріали взяті з мережі інтернет. Виставка працюватиме з 10 по 16 лютого.

Просмотров: 637 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: