Главная » 2017 » Травень » 5 » Хай не згасає пам'ять про героїв
13:06
Хай не згасає пам'ять про героїв

День Перемоги — свято, яке почали відмічати як день закінчення страшної, безмірно жорстокої війни, яка тривала 1418 днів і ночей. 
Історія Дня Перемоги як всенародного свята розпочалася 8 травня 1945 року за рішенням Президії Верховної Ради СРСР. 
Шлях до перемоги був довгим випробуванням. Вона була завойована мужністю, бойовою майстерністю і героїзмом радянських воїнів на полях битв, самовідданою боротьбою партизан і підпільників за лінією фронту, щоденним трудовим подвигом працівників тилу, об’єднаними зусиллями антигітлерівської коаліції і антифашистського руху. 
Друга Світова війна – яка почалась 1 вересня 1939 року, найкривавіший глобальний конфлікт за часи існування людства. У ньому загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. З 22 червня 1941 року, вона увійшла в історію, як німецько – радянська Велика Вітчизняна війна. 
Для України війна не обмежувалась бойовими діями та окупацією її сучасної території – для нас ця війна національна трагедія. Територія нашої країни перетворилася на Криваві землі. 
Напередодні Дня перемоги в Татарбунарському історико – краєзнавчому музеї відбувся урок пам’яті «Хай не згасає пам'ять про героїв» з учнями 8класу ТНВК «Школа – гімназія». Юнаки та дівчата дізналися про головні події Другої Світової війни, про участь України в тих страшних роках, адже для нашої країни це були найжахливіші роки – Голокост, Бабин Яр, розстріли мирного населення, спалення міст та сіл. З огляду на важливий внесок та колосальні жертви, Україна стала одним із засновників ООН (Організації Об’єднаних Націй). 
Переглянуте відео «20 кроків до мрії» та «День коли почалась війна» не залишили молодь байдужою, адже навіть кадри відеохроніки не можуть передати почуття страху та беззахисності людей перед обличчям нацистської навали. 
Ознайомились з експонатами тематичної виставки «Про бойові минулі роки», представленими з фонду музею. А на останок перемістилися до меморіального комплексу загиблим воїнам, де до уваги присутніх була надана інформація про бойові дії та загиблих при визволенні району, Героя Радянського Союзу Баринова І.М.( звання отримано посмертно). Також перед учнями виступили члени Ради ветеранів з напутнім словом берегти мир у нашій Україні, адже вона у нас єдина рідна Батьківщина.

Просмотров: 589 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: