Главная » 2014 » Квітень » 22 » Хай дух Тараса об’єднає нас
18:39
Хай дух Тараса об’єднає нас

У культурному житті України відбулося яскраве дійство –

 святкування 200-чя з дня народження Тараса Григоровича Шевченко. Не обійшла ця подія і районний історико – краєзнавчий

музей. «Хай дух Тараса об’єднає нас», під такою назвою в музеї пройшла книжкова виставка та виставка дитячих малюнків присвячені життю та творчості великого українського поета.

Творчість Тараса Григоровича дуже різнобічна. Які тільки епітети не підібрані до цього імені – поет, художник, революціонер. А насамперед дуже чуйна та талановита людина. Здається, коли читаєш один із творів, що саме ці творчі рядки написані  для тебе, бо творчість Шевченко це мудрість і попередження.

Своє уявлення про творчість Шевченко школярі перенесли на білий аркуш паперу. І ось на ньому зажурилася червона калина, маленький Тарас пасе ягнята за селом. А тут на папері реве та стогне Дніпр широкий, під копною сіна селянка годує свого маленького синочка та інше.  Кожен дитячій малюнок – це маленька краплина з бурхливого океану життя та творчості Тараса Григоровича.

Так вклонімося низько до самої землі  Поетові за те, що ми в своєму буденному житті ще здатні відчувати, мислити, співчувати один одному. Бо наша сила – в єдності нашого духу.

Просмотров: 765 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: