Главная » 2016 » Жовтень » 26 » Мужність і відвага крізь покоління
12:40
Мужність і відвага крізь покоління

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, 14 жовтня Президент України встановив свято День захисника України. Цей день нероздільно пов'язаний із розвитком війська та військових традицій. На їх основі створюються моральні ідеали, принципи, переконання і норми. Бойові традиції, що народилися у давні часи, протягом усієї історії України постійно розвивалися. Тепер вони наповнюються новим змістом нинішнім поколінням захисників Батьківщини. Сучасні захисники територіальної цільності та незалежності України зберігають і примножують таку святу військову традицію, як військове побратимство. 
14 жовтня церкви відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Особливо шанували на Україні Покрову запорозькі козаки, вони настільки вірили в її силу і настільки щиро й урочисто відзначали свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. З 1999 року свято Покрови в Україні відзначають ще й як День українського козацтва. 
В районному історико – краєзнавчому музеї було проведено захід «Мужність і відвага крізь покоління» з учнями 6 класу ЗОШ №1, вчитель Дімітренко Євдокія Іванівна. В проміжках між конкурсами учні ознайомилися з хронологією розвитку козацтва на Україні, переглянули документально – історичне відео, дізналися про перебування козаків в нашому краї. Також до уваги школярів було представлено книжкову виставку надану районною бібліотекою з циклу науково – популярного видання. 
На останок зустрічі хлопці та дівчата погодились, що саме за добро і волю України боролися козаки. А тепер за волю нашої України борються солдати, багато з них гине у боях, але дух свободи не вмирає. Тому що у жилах кожного українця тече козацька кров, тече сміливість, мужність, героїзм і любов до своєї Батьківщини, бо саме ми є роду козацького діти, саме вони є землі української світ.

Просмотров: 768 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: