Главная » 2016 » Листопад » 22 » Про День Гідності та Свободи
15:21
Про День Гідності та Свободи

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору Президент України підписав наказ про встановлення в Україні Дня Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада. 
Згадують про події 2004 року – Помаранчеву революцію, коли люди, незважаючи ні на що, відстоювали свою думку, усвідомили силу свого слова і своїх дій, отримали можливість домагатися свого. Український народ вирішив продемонструвати всьому світу своє право на волевиявлення та бажання жити в гідній країні. 
Якщо помаранчева революція носила мирний характер, то революція Гідності яка почалась 21 листопада, незадовго після оприлюднення рішення уряду про зупинення процесу підготування підписання Угоди асоціації України з ЄС, зібрала свій смертельний врожай. 
Те, що послідувало після не підписання – був спонтанний народний протест по всій Україні, який пізніше перетворився з Європротесту в Єврореволюцію. Ці події майже нікого не залишили байдужим. Багато людей полишали свої домівки, бізнес, родини, навчання та приїздили до Києва, розуміючи, що саме тут твориться майбутнє України. Поступово мирна акція переросла в жорстоке протистояння з міліцією та внутрішніми військами в ході яких загинуло більше сотні протестувальників і кілька сотень було травмовано. 
Саме тому цього дня в Україні проходять мітинги пам’яті, вечора реквієми та понехиди за всіма невинно загиблими на Майдані Незалежності 2013-2014 років. 
22 листопада в музею спільно зі студентами ПТАУ відбувся захід присвячений подіям трьохрічної давнини, вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Студентами були переглянуті відео під час перегляду яких юнаки та дівчата ознайомились зі хронологією подій помаранчевої революції 2004 року та починаючи з листопада 2013 року до кровавих 18-20 лютого 2014 року. Хвилиною мовчання вшанували загиблих та поранених на Майдані та війни на сході України, яка назавжди залишиться у нашій історії, як боротьба за свободу і честь. По закінченню заходу юнаки та дівчата ознайомились з тематичною виставкою «Одна мить з життя революції Гідності»

Просмотров: 684 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: