Главная » 2018 » Лютий » 26

21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.
Заснування Дня рідної мови має велике значення, адже за оцінками фахівців, із понад 6000 мов, які нині існують у світі, значна частина перебуває під загрозою зникнення у найближче десятиріччя.
Наша мова, як і будь-яка інша, легко, без зусиль сама до рук не дається. Але вона - наш вірний друг і помічник протягом усього життя. Багатство мови зберігається у незліченній кількості чудових українських пісень, у думах, казках, у творах письменників, у живій розмовній мові. Наше завдання - берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами.
Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен народ - патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон і боретьс ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: Admin_1 | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (7)

1917-1921 років, музею української діаспори, особистих архівів істориків та києвознавців.
26 лютого в районному історико – краєзнавчому музеї було проведено офіційне відкриття пересувної виставки. Зі змістом присутніх ознайомила в.о. директора музею Інна Найдьонова – Кіріяк. Працює виставка з 21 лютого по 2 березня. За цей період її вже відвідали учні старших класів ЗОШ №1 ім . В.З. Тура.
То ж Україна поступово повертає собі державну спадщину, якої так необачливо зреклася чверть століття тому. Маємо шанс зробити так, щоб нащадки могли неупереджено читати про нашу історію.

Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.

 

Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей. ... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: Admin_1 | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (0)