Главная » 2018 » Березень » 23 » Прийди весна красна
08:33
Прийди весна красна

22 березня православні українці згадують 40 святих, а наші пращури «прогнавши» зиму починали кликати, гукати, закликати весну. Не в змозі пояснити закономірності змін пір року, вони боялися, що зима може залишитися назавжди. А якщо поглянути сьогодні за вікно, то закликати весну потрібно терміново. 
Одним з яскравих явищ є закликання весни за допомогою примовок, закликань, співання веснянок, гаївок, ведення хороводів. Саме таке яскраве та веселе дійство зустрічі весни «Прийди весна красна» з циклу гулянки – забавлянки було проведено в районному історико – краєзнавчому музеї для учнів 4 класу ТНВК «Школа – гімназія» (вчитель Літінська Н.О.). З великим задоволенням хлопчаки та дівчатка водили хороводи, грали в традиційні весняні ігри наших бабусь та дідусів, в залі музею було весело та гамірно. Сподіваємось, що весна нас почула і незабаром пригріє нас своїм яскравим та теплим сонячним променем. 
Ще обряд зустрічі весни був безпосередньо пов'язаний із різними культами: сонця, предків, живої природи, землі та вогню. Гарна традиція в свято – прикрашати дерево паперовими або квітами з тканини, яскравими стрічками та дзвіночками, і саме таке дерево прикрашали і дітлахи, намагаючись як гарніше. Після чого деревце було встановлено на подвір’ї зі сподіваннями, що весна неодмінно побачить таке диво і обов’язково прилетить до нас, прожене обридлу зиму і вступить у свої права.

Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.Фото Татарбунарський історико - краєзнавчий музей.

Просмотров: 4844 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 3
3 anuwati  
0
<a href=http://skldjshdhsga.com/>Atrigufuk</a> <a href="http://skldjshdhsga.com/">Acaxit</a> pun.siqf.tat-muzey.at.ua.hvd.ge http://skldjshdhsga.com/

2 Catherinalics  
0
Привeт всeм, ребятa! Я знaю, мое coобщениe может быть слишком кoнкретным,
Ho мoя сестpа нашла xoрoшегo мyжчину, и они пoжeнилиcь, а как нacчет меня?ǃ :)
Μнe 27 лeт, Kатepинa, из Pyмынии, такжe знаю aнглийcкий и немецкий языки
И... y меня специфичеcкoе зaболeвaниe, именyeмое нимфoмaниeй. Κтo знает, что этo такоe, мeня пoймут (лyчшe скaзaть cразу)
Аx дa, я oчень вкусно гoтoвлюǃ a я люблю не тoлько гoтовить ;))
Я нacтoящая девушкa, нe проcтитyткa, ищу cерьезныx и гоpячих oтношений...
В любoм cлyчaе, вы можeте нaйти мoй пpофиль здeсь: http://imlicoun.tk/user-98376/

1 LinapaMb  
0
Всем ! Я знaю, мoe cоoбщениe можeт быть cлишкoм кoнкpeтным,
нo мoя сecтpa нaшла здecь хорoшего мyжчину, и они поженилиcь, так кaк наcчет меня?! :)
Μне 27 лeт, Линa, из Рyмынии, также знаю английский и pуccкий языки
и... У мeня спeцифичeская бoлезнь, называемaя нимфомaнией. Κтo знает, чтo это такое, можeт пoнять меня (лyчше сказaть этo сpaзу)
Ax дa, я гoтовлю очeнь вкусно! и я люблю не тoлькo гoтoвить ;))
Я настоящaя дeвyшка, a нe проститyткa, и ищy сepьeзныx и гoрячих отношений...
B любом слyчae, вы мoжeтe найти мoй прoфиль здесь: http://koestavacim.tk/user/122878

Ім`я *:
Email *:
Код *: