Главная » 2018 » Березень » 23

22 березня православні українці згадують 40 святих, а наші пращури «прогнавши» зиму починали кликати, гукати, закликати весну. Не в змозі пояснити закономірності змін пір року, вони боялися, що зима може залишитися назавжди. А якщо поглянути сьогодні за вікно, то закликати весну потрібно терміново. 
Одним з яскравих явищ є закликання весни за допомогою примовок, закликань, співання веснянок, гаївок, ведення хороводів. Саме таке яскраве та веселе дійство зустрічі весни «Прийди весна красна» з циклу гулянки – забавлянки було проведено в районному історико – краєзнавчому музеї для учнів 4 класу ТНВК «Школа – гімназія» (вчитель Літінська Н.О.). З великим задоволенням хлопчаки та дівчатка водили хороводи, грали в традиційні весняні ігри наших бабусь та дідусів, в залі музею було весело та гамірно. Сподіваємось, ... Читати далі »

Переглядів: 4827 | Додав: Admin_1 | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (3)

17 березня в лекційній залі музею відбулося засідання круглого столу з історії Татарбунарщини. Директор музею Володимир Горбатюк, зазначив, що основною цілю ціх зібрань є збір інформації та її систематизування з метою видання історичного нарису про м.Татарбунари. Було заслухано доповідь Олени Болотенко про її магістерську роботу "Основні віхи історії міста Татарбунари", спогади Рицької О.Г., Кравчук В.І довів до присутніх інформацію про свою роботу з історії Татарбунарської фортеці. Про період німецьких колоній ознайомив Гусаренко М.Л., який працює саме над цією темою. Олександр Власенко надав пропозицію, що також головним пріоритетом є збір і сучасної історії, починаючи з встановлення незалежності до Революції Гідності, адже через певний період часу вона теж стане історією. Одже роботу розпочато.

Фот
		<!-- ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: Admin_1 | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (1)