Главная » 2016 » Травень » 11 » Реабілітовані історією
13:55
Реабілітовані історією


Згідно до Указу президента України від 21 травня 2007 року «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років» 15 травня 2016 року в Україні відзначатиметься День пам’яті жертв політичних репресій, які в нашій сучасності відклали великий відбиток на історію України. Це були роки сваволі, беззаконного насильства. Цей період Сталінського верховенства історики оцінюють по-різному. Окремі називають "чорною плямою історії", інші - необхідним заходом задля зміцнення і збільшення могутності Радянського держави.
Історія повторюється і сьогодні, в наші дні знову застосовуються методи політичного терору на загарбаних територіях запанували репресії проти українців, кримських татар, усіх хто вважає Україну своєю Вітчизною.
В районному історико – краєзнавчому музеї 11 травня на передодні Дня пам’яті жертв політичних репресій з учнями 9 класу ТНВК «Школа – гімназія» вчитель Поддубняк Тетяна Вікторівна було проведено інформаційну годину «Реабілітовані історією», основною метою якої було не лише збереження історичної пам’яті та ствердження історичної справедливості, а й поняття того, що сучасна Україна засуджує будь - які прояви агресії. Сьогодні український народ ціною своєї крові та життя відстоює шанс на своє мирне майбутнє.
До уваги учнів було представлено історичну довідку про основні періоди терору, переглянуто відео «Пошук «ворогів народу» та «Терор», надано історичну довідку про репресії в Татарбунарському районі. Хвилиною мовчання хлопці та дівчата відали пошану тисячам замордованих та невинно убієнних жертв репресій та тоталітарного режиму. Після заходу учні переглянули тематичну виставку з аналогічною назвою «Реабілітовані історією».

Просмотров: 666 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: