Главная » 2016 » Березень » 31 » В музеї відкрито нову експозицію
13:49
В музеї відкрито нову експозицію

Приємно коли все більше зростає інтерес до краєзнавства. Без краєзнавства – без знання рідного краю годі говорити про національну гідність та самовідданість. Культурні традиції рідного краю – це скарбниця досвіду багатьох поколінь, всього того найкращого, що витримало випробування часом; це той своєрідний місточок, який зв’язує покоління минулі з сучасними і прийдешніми.
31 березня в яскравий весняний день в музеї відбулося яскраве та добре дійство – в залі «Народна творчість краю» було відкрито нову експозицію костюмів фольклорного колективу «Меланка і Різдво» керівник Колесник Іван Леонтійович. Присутні спершу в лекційній залі переглянули уривок з документального фільму про колектив, після якого виступили вихованці Будинку дитячої творчості керівник Друговіна Наталля з різдвяними колядками, викликавши посмішки та захоплення на обличчях присутніх. 
Після чого усі перейшли до зали «Народна творчість краю», де з історією колективу, створення костюмів, творчого шляху ознайомив його керівник Колесник І.Л. З великою радістю та натхненням 82 –х річний чоловік ділився своїми спогадами з присутніми, виразивши велику подяку працівникам музею, Будинку культури та відділу культури, що його багаторічна творча праця нарешті знайшла своє гідне місце (адже в живих на сьогодні залишилося лише троє учасників колективу). Перед присутніми також виступив колишній начальник відділу культури Яценко М.М. який безпосередньо приймав участь у житті фольклорного колективу, на останок зачитавши вірш місцевої поетеси Галини Лисої. З заключним словом до присутніх, а особливо до Івана Леонтійовича виступила в.о. начальника відділу культури Оксана Попова, виразивши щиру подяку та сподівання, що творче надбання не залишиться без належної уваги.

Просмотров: 681 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: