Главная » 2016 » Березень » 10 » виставка дитячих малюнків "Шевченковими стежками. Світ Шевченкової поезії очима дітей"
13:49
виставка дитячих малюнків "Шевченковими стежками. Світ Шевченкової поезії очима дітей"

Тарас Григорович Шевченко - найвідоміший український поет, якого знають не лише на Україні, а по всьому світі. Народ назвав його Великим Кобзарем. Але мало хто знає, що справжнім захопленням Т.Г.Шевченко був живопис. Усе своє життя він говорив про себе як про художника. Саме малярське мистецтво допомогло йому отримати звільнення від кріпацтва. Особливо йому подобалося займатися гравюрою,у кінці свого життя він отримав звання академіка гравюри. 
Поетичних творів Т.Г.Шевченко дійшло до нас понад 240, а його мистецьких робіт майже 1200. 
В районному історико - краєзнавчому музеї до дня Шевченко було відкрито виставку дитячих малюнків за мотивами творів Тараса Григоровича " Шевченковськими стежками". Світ шевченкової поезії очима дітей".
Першими відвідувачами виставки були вихованці старшої групи дит.садка "Незабудка". Разом з дітлахами ми ознайомилися хто такий Шевченко, намагалися знайти серед усіх малюнків саме ті про сюжет яких написано в віршах Т.Г, Шевченко - "Садок вишневий коло хати", "Зоре моя вечірня", "Тече вода з-під явора" та інш. Ознайомлення з виставкою пройшло під великим враженням хлопчаків та дівчаток.

Просмотров: 1128 | Добавил: Admin_1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: